Na kmetiji Vrabelj na Moti nastajajo odlični krofi
Pustni čas ne sme miniti brez slastnih, mastnih, debelih, bogato napolnjenih krofov. Seveda so najboljši domači, izpod rok vaše babice ali mame. Tega se zavedajo tudi na Kmetiji Vrabelj z Mote, kjer v pustnem času nastajajo odlični Milenini krofi izpod rok gospodarice Milene. V tem času jih ocvrejo vsaj 4.000, prodajajo jih vključno od 2. februarja do pustnega torka. Pripravljajo pa jih tudi včasih med letom.
Vsak krof je ročno odtehtan in oblikovan. Polnjeni so pa z tremi različnimi polnili. S tradicionalno marelično in borovničevo marmelado, po želji pa tudi s čokolado.
Njihova kakovost je prepoznana tudi na strokovnih ocenjevanjih – večkrat so prejeli zlato plaketo na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju.
Privoščite si ga tudi vi!
Fotogalerija: Milenini krofi (5 slik)
Oglejte si galerijo slik
Ključne besede: Kmetija Vrabelj - Mota-Milenini krofi - pust