29. 01. 2025 ob 17:31
V prostorih Pomurske gospodarske zbornice v Murski Soboti je potekal dogodek »Okusi sezonske zelenjave: priložnosti za gostinsko dejavnost«, posvečen sveži, lokalni in sezonski zelenjavi ter njenim priložnostim v gostinski dejavnosti.
Dogodek je pritegnil gostince, pridelovalce in ljubitelje kulinarike, ki so skupaj raziskovali, kako vključiti visokokakovostne lokalne pridelke v jedilnike gostinskih obratov.
Dogodek je odprla Tanja Verhovnik iz podjetja Verus d.o.o., ki je predstavila pomen vključevanja sezonske zelenjave v sodobno kulinariko. Povpraševanje po lokalno pridelanih izdelkih med končnimi kupci je v vzponu. Medtem ko je v letu 2023 približno 40 % kupcev v maloprodaji iskalo lokalne pridelke, je ta številka v letu 2024 narasla na 70 %.
Andrej Vučkič iz Zelene točke je izpostavil sezonsko ponudbo sveže zelenjave v Pomurski regiji, prisluhnite mu v posnetku.
Fotogalerija: zelena točka (7 slik)
Oglejte si galerijo slik